Bevat bietenpulp veel suiker?

Bevat bietenpulp veel suiker?

De suikerfabriek doet er alles aan om zo veel mogelijk suiker uit de biet te halen voor de suikerproductie. Het zou natuurlijk zonde zijn als er veel suiker in de biet blijft zitten. Uiteraard zit er nog een gehalte aan suiker in de pulp. Dit is niet gek want er zit suiker in vrijwel ieder product. Hoeveel suiker er in zit is waar de meeste discussies over gaan. 

Het grootste verschil in suiker zit tussen de bietenpulp brokken en de bietenpulp schilfers. Om tot een brok te komen is melasse nodig

Zo bevatten de Pavo speedibeet vlokken slechts 5% suiker tegenover de pulp brokken van Equiculinair met 7% en de Pure horse bio bietenpulp brokken met 14,1%.  Bij de brokken van pure horse ben je er wel zeker van dat het biologisch geteeld is!

Is dit te veel suiker

Voor paarden met problemen zoals insulineresistentie of gevoeligheid voor hoefbevangenheid is het advies van suikergift onder de 6%.  Hooi bevat gemiddeld 10% suiker, hier geef je veel meer van dan de bietenpulp. 5% of minder is dus zeker niet te veel! (die van 7% of hoger word voor sommige paarden dan weer een ander verhaal. 


Hierbij geld dus weer mijn vaste uitspraak: Kijk naar je eigen paard!Over de schrijver
Reactie plaatsen