Epigenetische haaranalyse. Wat is het en wat kan het betekenen voor je paard?
06 januari 2022 

Epigenetische haaranalyse. Wat is het en wat kan het betekenen voor je paard?


Misschien heb je er wel eens van gehoord: Een epigenetische haaranalyse. Anita van Gils zet zich met haar bedrijf Anichi in voor het optimaliseren van het paardenwelzijn met o.a deze haaranalyse. Maar hoe werkt deze analyse en wat kan je er mee? In dit artikel vertelt ze hier meer over.

Op de foto: Anita met haar 2 prachtige paarden


De epigenetische haaranalyse analyseert snel en efficiënt voedings- stoffen zoals o.a. vitamine, mineralen, aminozuren, antioxidanten en vetzuren. Tevens laat het zien of er milieufactoren zijn die als verstoord gezien kunnen worden denk hierbij aan overgevoeligheid van bepaalde voedingsmiddelen, bacteriën, straling enz. 


Soms is het niet altijd duidelijk wat de klacht is van je paard, je merkt iets maar je kan er je vinger niet op leggen wat het is, je hebt al onderzoeken gedaan maar je behaalt niet het gewenste resultaat. Dan kan er meer aan de hand zijn en wat dat kan zijn wordt door epigenetische haaranalyse inzichtelijk gemaakt. Epigenetisch betekent; wat tijdens je leven van invloed is op je gezondheid, in zowel positieve als negatieve zin maar vooral extern opgelopen. Dus invloeden van buitenaf.


Wat doet de haaranalyse?

Snel en efficiënt worden diverse storende indicatoren zoals, tekorten aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, vetzuren en aminozuren, door een computer geanalyseerd. De haaranalyse maakt daarnaast ook duidelijk of het paardenlichaam stoffen niet goed opneemt, welke systemen niet goed werken en welke oorzaken een rol zou kunnen spelen.


Hoe werkt het?

Je neemt zelf ongeveer 10 haren uit de staartwortel met een pincet incl. de haarwortels en deze stuur je op of ik kom naar stal om het te doen. Het bio-energetisch veld van de haren van je paard worden op een speciale spoel, de S-drive gelegd en worden ter plekke gescand waarna de gegevens naar het technologiecentrum in Hamburg, Duitsland worden verstuurd. Daar worden de resultaten door een computer met een speciaal programma geanalyseerd en ontvang je binnen een half uur een uitgebreid rapport afgestemd op jouw paard. Dit rapport geeft je inzicht hoe het met het welzijn van jouw paard is gesteld op epigenetisch niveau en hoe het zich kan optimaliseren.

 

Tijdens het dagelijks leven van paarden zijn ook zij, net als mensen, onderworpen aan de effecten van voeding, milieu en levensstijl. Deze hebben weer effect op de manier hoe hun genen zich uiten. Als gevolg hiervan leven vele paarden in een minder dan optimale gesteldheid en bereiken ze hun epigenetische potentieel niet. Middels de haaranalyse word je geïnformeerd over welke relevante factoren er aangepast kunnen worden zodat jouw geliefde paard weer in zijn kracht komt en de controle over het leven terugkrijgt.

Er is 10 jaar onderzoek gewijd aan de ontwikkeling van het systeem welke is ontworpen om individuele epigenetische indicatoren te markeren die specifiek zijn voor elk paard. De informatie wordt gebruikt om aangepaste voedingsrapporten te maken op basis van de epigenetische behoefte van dat paard, gedurende 90 dagen na een meting.


Epiginetisch?

Tijdens het dagelijks leven van paarden zijn ook zij, net als wij mensen, onderworpen aan de effecten van voeding, milieu en levensstijl. Die hebben weer effect op de manier hoe de genen zich uiten. Als gevolg hiervan leven vele paarden in een minder dan optimale gesteldheid en bereiken ze hun epigenetische potentieel niet. Middels de haaranalyse word je geïnformeerd over welke relevante factoren er aangepast kunnen worden zodat jouw geliefde paard meer op kracht komt en volledig kan presteren. Start nu met optimaliseren!

 

Epigenetisch houdt in dat invloeden van buitenaf effect kunnen hebben op het innerlijke gestel. Deze signalen omvatten informatie uit de lucht die we inademen. Maar ook het voedsel dat we eten, de impact van de elektromagnetische omgeving en dergelijke. Dit geeft vorm aan de manier waarop we het welzijn benaderen. Het is het bewijs dat het milieu de sleutel is tot hoe onze genen tot expressie komen. En de manier waarop dit onze dagelijkse welzijns- en ziektepreventie regimes beïnvloedt. Soms kunnen signalen afkomstig van de omgeving disharmonie veroorzaken. Dat kan weerspiegelt worden in de fysiologie van mensen en dieren. De interactie tussen omgevingssignalen en het aanpassingsproces dat levende systemen gebruiken om te gedijen.


Wil je een afspraak maken of meer weten over de epigenetische haaranalyse?

Wil je een afspraak maken voor een consult bij jou op stal of voor jou paard neem dan contact op met Anita van Gils, www.anichi.nl, tel 061906739Over de schrijver
Reactie plaatsen