Jouw paard weer op een gezond gewicht

Aankomen in gewicht zonder snelle vervetting

Advies op maat

Ieder paard is anders, ieder advies is ook anders.

Wetenschappelijk

Ons advies is wetenschappelijk onderbouwd volgens CVB.

Gezond afvallen

Geen crashdieet of tekorten, maar afvallen op een gezonde manier.

Jij wilt

 • een gezond paard met een gezond gewicht
 • geen snelle vervetting 
 • dat je paard voldoende voedingsstoffen binnen krijgt om het lichaam goed te laten functioneren
 • hoefbevangenheid voorkomen
 • je paard hierna op gezond gewicht houden


Ga niet voor een Quick fix

Een quick fix (je paard snel aan laten komen) lijkt soms ideaal maar is zeer ongezond. Je paard zal niet alleen bij zijn buik vervetten maar ook de organen vervetten mee wat zeer ongezond is. 


Ook zorgt meer voeren vaak voor overschotten aan vitaminen en mineralen wat zeer ongezond en zelfs gevaarlijk is voor je paard!

Kies voor de gezondheid

Veel eigenaren denken dat ze ander voer moeten kopen om hun paard aan te laten komen. In veel gevallen is ander voer niet eens nodig!  Het is belangrijk dat we eerst gaan onderzoeken waardoor je paard te mager is en wat er in de voeding aangepast kan worden om de weg naar een gezond gewicht te starten!
Rebecca: Mijn paard was toen ik hem kocht erg mager. Ik hoorde zoveel meningen over welk voer ik moest gebruiken dat ik niet meer wist wat ik moest kiezen. Nu weet ik wat goed werkt voor mijn paard en is hij op mooi gewicht!

Ik ben Larissa Vermeulen, jouw persoonlijke coach

Al ruim 10 jaar ben ik bezig met voeding. En de afgelopen jaren is het voer wereld enorm gegroeid waardoor veel eigenaren door de bomen het bos niet meer zien. En als we ons paard willen laten aankomen wordt het helemaal een klus om door alle meningen en voermerken heen te komen.


Laat gezond aankomen in gewicht geen slopende race worden & laten we samen aan de slag gaan om jouw paard gezond af te laten vallen!

Hoe gaan we een gezond gewicht bereiken?   

Ieder paard is anders. Hierom werken we voor het beste resultaat 1 op 1 met jou. Hierdoor kunnen we je paard op de juiste manier begeleiden en ook jou zelf! In de praktijk zien we vaak dat er veel twijfels en onzekerheid naar boven komen tijdens het proces. Doordat we 1 op 1 contact hebben met elkaar 

Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen:

Body condition score bepalen

Je leert de body condition score bepalen van je paard, en je leert methoden hoe je zonder weegschaal het gewicht kan bepalen en het ideale gewicht 

A & B punt bepalen

Je A punt is waar je nu staat en je B punt is waar je naar toe wilt. Door dit te bepalen heb je jouw doel heel duidelijk voor ogen. Daarna kunnen we bepalen hoe we dat kunnen bereiken en in welk tijdsbestek reëel is in jouw situatie.

Tips en tricks

We gaan het rantsoen van je paard niet helemaal op z'n kop gooien. Ik ga je diverse tips en tricks leren die je direct in kan zetten!

Hoe houd je het ideale gewicht vast

Als je eenmaal het ideale gewicht bereikt hebt wil je geen jojo effect. Je wilt dat gewicht vast houden. Hoe je dat doet en waar je op moet letten, leer ik jou!

Hoe lang duurt het traject?

Hoelang het duurt voordat je paard op gezond gewicht is verschilt per situatie en per paard. Het fijne is dat ik jullie de komende 6 maanden ga begeleiden! In deze 6 maanden kijk ik met je mee, denk ik met je mee en stappen we samen het proces in! Het maakt niet uit waar je woont, via de telefoon of zoom kunnen we gigantisch veel!

 • Is jouw paard op gezond gewicht
 • Heb jij alle tools geleerd hoe je je paard ook op een gezond gewicht kan houden
 • Weet je welke voeding er bij jouw paard past 
 • Weet jij ook welke voeding er NIET bij jouw paard past
 • En is jouw paard happy en blij. (en jij ook!)
€ 297,-
nu tijdelijk €147,-

Jouw topper op gezond gewicht

 • Jouw paard gezond aan laten komen
 • inclusief 6 maanden begeleiding
 • Cadeautje: GRATIS Rantsoenanalyse 
LET OP! Ik heb maar beperkt plek voor begeleiding. Twijfel niet en claim je plek!