Hoeveel lijnzaadolie mag een paard
13 oktober 2022 

Hoeveel lijnzaadolie mag een paard

Wanneer je lijnzaadolie gaat voeren aan je paard is het verstandig om te weten waarvoor je het wilt voeren. Wil je een extra ondersteuning voor de darmen en de vacht? Dan is een kleine dosering voldoende. Als je lijnzaad wilt voeren voor de energie bron van vetten, dan vraagt dit om een andere aanpak.

 

Laat je paard langzaam wennen aan lijnzaadolie

Aan een scheutje olie hoeft je paard vaak niet te wennen. Veel paarden vinden het nog smakelijk ook! Als je meer gaat voeren is het wel belangrijk om langzaam te wennen. Het verteringsstelsel van je paard moet zich namelijk aanpassen aan de vertering van vetten. Om dit goed te laten verlopen kun je dit opbouwen in enkele weken en uiteindelijk maximaal 100ml voeren aan je paard (volwassen paard)

 

Denk aan de extra vitamine E

Een vetrijk rantsoen vraagt om een andere vertering en om deze vertering te ondersteunen is het belangrijk dat er o.a. genoeg vitamine E in het rantsoen zit. Een overschot aan vitamine E werkt averechts. 

Houd de balans!

Een balans in voedingsstoffen blijft het belangrijkste! Als er geen balans in het rantsoen zit, dan kan het een negatieve werking hebben op je paard! Wij kunnen hierbij helpen!. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen