Lijnzaadolie als toevoeging voor je paard
13 oktober 2022 

Lijnzaadolie als toevoeging voor je paard

Lijnzaadolie is al jaren een bekend onderdeel in veel rantsoenen. Lijnzaadolie bevat veel omega 3 en 6 vetzuren die een optimale darmwerking ondersteunen. Daarnaast is het rijk aan eiwitten wat ook de spieropbouw ondersteund.

Lijnzaad zijn zaden van vlas!

En ja dan bedoel ik de vlas die wordt gebruikt als bodembedekking. Wist jij dat? Daarnaast wordt vlas al jaren lang gebruikt voor de productie van linnen. Voor de paarden gebruiken we de zaden ter ondersteuning van de spijsvertering en natuurlijk voor de glimmende vacht!


Lijnzaad als natuurlijke ontstekingsremmer

Lijnzaad heeft door het hoge gehalte aan omega 3 een natuurlijke ontstekingsremmende werking. Hierdoor word lijnzaadolie ook ingezet bij huidproblemen zoals zomereczeem.

Lijnzaad is ook een energiebron!

Paarden kunnen energie halen uit zetmeel en suikers maar ook zeker uit vetten.  Vetten zorgen voor langzaam vrijkomende energie. Ideaal voor paarden die snel heet worden.

Het nadeel van lijnzaadolie

Natuurlijk zit er aan elk voordeel ook een nadeel. Bij lijnzaadolie zit dit met name in de verteerbaarheid en daardoor de bruikbaarheid van het product. Lees hier meer over het nadeel van lijnzaadolie en wat je hiermee kan!


Over de schrijver
Reactie plaatsen