Weg met de twijfels over het voer van je paard!

Dat is helemaal niet gek in het grote web van voersoorten en verschillende merken. Ook de meningen van stalgenootjes en de hypes die in de paardenwereld rond gaan maken het niet makkelijker.
Je wilt dat je paard voldoende voer krijgt met voldoende vitaminen en mineralen om blessures en ziekte te voorkomen, of om je paard te ondersteunen bij zijn herstel. Maar hoe doe je dat?


Wij helpen je graag met het maken van een bewuste keuze.

(op een geheel wetenschappelijke manier!)

Met de rantsoen analyse krijg je antwoord op de volgende vragen.

  • Krijgt je paard voldoende energie binnen zodat hij goed kan functioneren, niet aankomt & ook niet afvalt.
  • Krijgt je paard voldoende ruwvoer zodat zijn maag en darmen goed kunnen functioneren.
  • Krijgt je paard voldoende mineralen om het lichaam goed te laten functioneren en krachtig te houden
  • Krijgt je paard voldoende vitaminen maar ook niet te veel (sommige mineralen zijn helemaal niet zo safe).
  • Hoeveel suiker je paard binnen krijgt en waar komt het meeste suiker vandaan?
  • Of je paard een supplement wel echt nodig heeft en zo ja, welke dan?
  • Of je paard de kans loopt op een blessure of ziekte afkomstig uit het rantsoen.

Stap 1: Met de gegevens van je paard berekenen we de voedingsbehoefte

Ieder paard is anders. Om een goede berekening te maken hebben we daarom enkele gegevens van je paard nodig. Hierbij kun je denken aan:

  • De naam, het ras, schoftgrootte, gewicht & de leeftijd
  • Hoe de week van je paard qua arbeid eruit ziet
  • maar ook een stukje medische geschiedenis is belangrijk

Stap 2: Je huidige rantsoen geeft inzicht hoeveel je paard binnen krijgt.

Als tweede kijken we naar het huidige rantsoen wat je paard op dit moment krijgt. Krijgt je paard hooi of kuil? Krijgt hij krachtvoer, en zo ja, van welk merk en hoeveel krijgt hij per dag?.


Onze mening: "Goed is goed ".  Dus als het huidige rantsoen prima bij de behoeftes van jouw paard past, dan moet je het niet willen veranderen. Hooguit wat kleine aanpassingen.

Stap 3: We gaan berekenen en geven je advies

Nadat we alle informatie hebben verzameld, gaan wij achter de schermen aan de slag met de berekening. Allereerst gaan we aan de hand van de gegevens van je paard de behoefte uitrekenen. Daarnaast zetten we de gegevens van het rantsoen. Hieruit kunnen we zien of het rantsoen passend is en of je paard overschotten of juist tekorten heeft.  Deze uitslag krijg jij ook in je mailbox + een advies hoe je het rantsoen kunt optimaliseren.

Telefonisch intakegesprek & na gesprek!

Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk. Op deze manier kunnen we vragen aan jou stellen over je paard. Uit ervaring weten we dat er tijdens het gesprek meer vragen naar voren komen dan je van te voren had bedacht. Op deze manier kunnen we je het beste antwoord geven!


Na de analyse ontvang je de uitslag allereerst via de e-mail. Daarna hebben we contact om de uitslag en het advies door te spreken en aanvullende vragen te beantwoorden.


Ben je geen beller? Dan kan het natuurlijk ook via whats-app of de e-mail!

 Een gigantische passie voor paarden en een neus voor puzzels

Oprichtster Larissa Vermeulen (op de foto rechts) is al jaren werkzaam in de paardenwereld. Tijdens haar opleiding tot Paraveterinair dierenartsassistente stond de wetenschap al hoog op het lijstje. Zo zijn er laboratorium trainingen gevolgd, mag ze zich veterinair voedingsconsulente noemen en ook de opleiding tot sportmasseur en instructeur voor paarden heeft voor extra kennis gezorgd.


Als Paraveterinair had ze al veel mee mogen kijken achter de schermen bij dierenartsen. Het is dan ook extra leuk dat ze met het voedingscentrum voor paarden eigenaren maar ook dierenartsen kan ondersteunen.

Ik kon zelfs minder gaan voeren!
De uitslag van de Quickscan was echt verrassend! Het huidige voer sloot toch minder goed aan bij mijn paard dan ik dacht. Ook de oplossing was eigenlijk simpel. Ik kon zelfs minder voeren! Mijn paard was verder fit, maar toch merk ik zoveel verschil!
Nadia - Flex
Nu weet ik zeker dat ze niets tekort komt,

Wat een zoektocht is het tegenwoordig met paardenvoeding. Zoveel merken en zoveel verschillende meningen. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kon Larissa mij door de analyse vertellen wat bij mijn paard past.


Nu heb ik voer waar mijn paard niet te heet van wordt maar waarbij ik zeker weet dat ze niets tekort komt!

Anne - Fina
En ze zijn niet merk gebonden. Dit vindt ik ook erg fijn!

Mijn paard staat op een paddock-Paradise en krijgt onbeperkt ruwvoer. Ik wil ook geen krachtvoer geven maar ik wil ook niet dat hij iets tekort komt.


Ik heb al meerdere adviezen gevraagd bij verschillende merken, maar die adviseerde toch krachtvoer. Gelukkig vertelde Larissa dat het niet nodig is om krachtvoer te geven in onze situatie maar dat het wel belangrijk is dat Karel genoeg mineralen binnen krijgt om zijn gezondheid te verbeteren. 


De rantsoen analyse zou ik iedereen aanbevelen want het laat je precies zien wat je paard nodig heeft. En ze zijn niet merk gebonden. Dit vindt ik ook erg fijn!

Maddy - Karel

Wist je dat je binnen 2 dagen na de intake de uitslag al krijgt?

Na het invullen van de intake is het voor ons tijd om te gaan rekenen en analyseren. Wij zorgen ervoor dat jij binnen 2 werkdagen de uitslag al in je mailbox heb staan! Lang wachten is dus niet nodig! 
Laten we de intake en analyse inplannen! 

We voeren ook rantsoen analyses uit via dierenartsen & professionals 

Paardenkliniek de Waert 

Joyce Vijverberg - Chiropractor 
Sonja van der Sar - Paardenarts

Weet wat je paard eet

€65,-
€ 55,-