Geen symptomen. en toch niet genoeg voer

Geen symptomen. en toch niet genoeg voer

Wanneer we naar ons paard kijken, kunnen we verschillende dingen zien zoals de conditie van je paard, de vacht, we kunnen zien of ons paard te dun of te dik is, of je paard genoeg energie heeft en goed mest en al deze dingen samen word vaak gebruikt om te kijken of ons paard gezond is of niet. Ja kunt aan deze punten in grote lijnen bepalen of je paard gezond is, of iets onder de leden heeft maar helaas zijn veel van deze symptomen ook pas zichtbaar na een langere periode van tekorten of overschotten uit de voeding.

Bloedonderzoek zegt niet alles

Bloed onderzoek laat veel zien, maar ook niet alles. Bloedonderzoek laat veel zien maar ook niet alles. Sommige mineralen zijn wel te zien in het bloed maar het bloed toont niet waar dit mineraal uit gehaald word.   Huh, maar hoe zit dat?

Wanneer je paard een tekort heeft aan bijvoorbeeld Calcium dan haalt hij de benodigde calcium uit de opslag van het lichaam. Hierdoor komt er minder calcium naar de delen die het nodig hebben. Denkt hierbij aan de botten, spieren en pezen.

Het gevolg.. Botten worden brozer, spieren en pezen slapper en een peesblessure ligt op de loer!

Uit voorzorg extra supplementen voeren? Geen goed idee!

Denk niet alleen aan tekorten maar ook aan overschotten

We hebben het vaak over tekorten, maar ook overschotten kunnen schadelijk zijn voor je paard. En om het verhaal nog moeilijker te maken zijn ook de verhoudingen tussen de verschillende mineralen dus erg belangrijk. Als je echt wilt weten of je paard genoeg mineralen uit het voer haalt is toch echt het advies om een rantsoenanalyse te doen.

Wij kunnen voor jou een rantsoen analyse maken. Gebaseerd op de wetenshap en 100% onafhankelijk! Lees hier meer over!

Over de schrijver
Reactie plaatsen