Heb je twijfels over het voer van je paard?

Onze tips laat je twijfels verdwijnen!

Dat is helemaal niet gek in het grote web van voersoorten en verschillende merken. Ook de meningen van stalgenootjes en de hypes die in de paardenwereld rond gaan maken het niet makkelijker.
Je wilt dat je paard voldoende voer krijgt met voldoende vitaminen en mineralen om blessures en ziekte te voorkomen, of om je paard te ondersteunen bij zijn herstel. Maar hoe doe je dat?
  • zeker weten dat je paard genoeg voeding krijgt
  • voorkomen dat je paard ziek wordt door tekorten of overschotten uit het voer
  • voorkomen dat er peesblessures ontstaan door chronisch calcium tekort.
  • weten of het voer wat je nu voert wel het juiste is

Mineralen 

Voldoende mineralen zijn belangrijk om het lichaam goed te laten functioneren. Tekorten en overschotten kunnen zorgen voor blessures of ziektes. 

Vitaminen zijn belangrijk voor de algemene gezondheid en afweersysteem van je paard. Tekorten maar ook overschotten kunnen schadelijk zijn.

Energie is nodig om fit en happy te zijn. Een overschot aan EWPa (energie waarde paard) kan zorgen voor overgewicht en power en een tekort voor lusteloosheid en gewichtsverlies.

Eiwitten

Ontdek of je paard genoeg eiwitten binnenkrijgt om de darmen goed te laten functioneren en om de spieropbouw te stimuleren en te behouden.
Kom erachter waar het meeste suiker uit het rantsoen vandaan komt. 
Krijg antwoord op je vraag en advies hoe je het rantsoen van je paard kunt optimaliseren zodat je paard fit, happy en gezond is en blijft!

Stap 1: Met de gegevens van je paard berekenen we de voedingsbehoefte

Ieder paard is anders. Om een goede berekening te maken hebben we daarom enkele gegevens van je paard nodig. Hierbij kun je denken aan:

  • De naam, het ras, schoftgrootte, gewicht & de leeftijd
  • Hoe de week van je paard qua arbeid eruit ziet
  • maar ook een stukje medische geschiedenis is belangrijk

Stap 2: Je huidige rantsoen geeft inzicht hoeveel je paard binnen krijgt.

Als tweede kijken we naar het huidige rantsoen wat je paard op dit moment krijgt. Krijgt je paard hooi of kuil? Krijgt hij krachtvoer, en zo ja, van welk merk en hoeveel krijgt hij per dag?.


Onze mening: "Goed is goed ".  Dus als het huidige rantsoen prima bij de behoeftes van jouw paard past, dan moet je het niet willen veranderen. Hooguit wat kleine aanpassingen.

Stap 3: We gaan berekening en geven je advies

Nadat we alle informatie hebben verzameld, gaan wij achter de schermen aan de slag met de berekening. Allereerst gaan we aan de hand van de gegevens van je paard de behoefte uitrekenen. Daarnaast zetten we de gegevens van het rantsoen. Hieruit kunnen we zien of het rantsoen passend is en of je paard overschotten of juist tekorten heeft.  Deze uitslag krijg jij ook in je mailbox + een advies hoe je het rantsoen kunt optimaliseren.

 Ondersteuning voor eigenaren en dierenartsen.

Oprichtster Larissa Vermeulen (op de foto rechts) is al jaren werkzaam in de paardenwereld. Tijdens haar opleiding tot Paraveterinair dierenartsassistente stond de wetenschap al hoog op het lijstje. Zo zijn er laboratorium trainingen gevolgd, mag ze zich veterinair voedingsconsulente noemen en ook de opleiding tot sportmasseur en instructeur voor paarden heeft voor extra kennis gezorgd.


Als Paraveterinair had ze al veel mee mogen kijken achter de schermen bij dierenartsen. Het is dan ook extra leuk dat ze met het voedingscentrum voor paarden eigenaren maar ook dierenartsen kan ondersteunen.

Ik kon zelfs minder gaan voeren!
De uitslag van de rantsoenanalyse was echt verrassend! Het huidige voer sloot toch minder goed aan bij mijn paard dan ik dacht. Ook de oplossing was eigenlijk simpel. Ik kon zelfs minder voeren! Mijn paard was verder fit, maar toch merk ik zoveel verschil!
Nadia - Flex
Nu weet ik zeker dat ze niets tekort komt,

Wat een zoektocht is het tegenwoordig met paardenvoeding. Zoveel merken en zoveel verschillende meningen. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kon Larissa mij door de analyse vertellen wat bij mijn paard past.


Nu heb ik voer waar mijn paard niet te heet van wordt maar waarbij ik zeker weet dat ze niets tekort komt!

Anne - Fina
En ze zijn niet merk gebonden. Dit vindt ik ook erg fijn!

Mijn paard staat op een paddock-Paradise en krijgt onbeperkt ruwvoer. Ik wil ook geen krachtvoer geven maar ik wil ook niet dat hij iets tekort komt.


Ik heb al meerdere adviezen gevraagd bij verschillende merken, maar die adviseerde toch krachtvoer. Gelukkig vertelde Larissa dat het niet nodig is om krachtvoer te geven in onze situatie maar dat het wel belangrijk is dat Karel genoeg mineralen binnen krijgt om zijn gezondheid te verbeteren. 


De rantsoen analyse zou ik iedereen aanbevelen want het laat je precies zien wat je paard nodig heeft. En ze zijn niet merk gebonden. Dit vindt ik ook erg fijn!

Maddy - Karel

Wist je dat je binnen 2 dagen na de intake de uitslag al krijgt?

Na het invullen van de intake is het voor ons tijd om te gaan rekenen en analyseren. Wij zorgen ervoor dat jij binnen 2 werkdagen de uitslag al in je mailbox heb staan! Lang wachten is dus niet nodig! 
Laten we de intake en analyse inplannen! 

We voeren ook rantsoenanalyses uit via dierenartsen & professionals 

Paardenkliniek de Waert 

Joyce Vijverberg - Chiropractor 
Sonja van der Sar - Paardenarts
  • je geen zorgen meer hoeft te maken of dat je paard genoeg voer krijgt
  • niet meer na hoeft te denken welk voer of welke supplementen er misschien goed zijn voor je paard en welke niet
  • je het onderwerp "Voer" los kan laten omdat je weet dat het goed zit. 

Weet wat je paard eet

€65,-
€ 55,-